Nijntje fondant taart voor eerste verjaardag van Thijs – taart inspiratie

Taart met rode fondant met daarop nijntje met een ballon en sterren. Op de ballon staat een 1.

Wat voor taart thema is leuk voor de eerste verjaardag van je kindje? Toen Thijs 1 jaar werd maakte ik deze rode nijntje buiscuit taart met fondant.

Waarom Nijntje als thema? Omdat Thijs op dat moment helemaal fan was van Nijntje boekjes en ik het wel zo leuk vond als hij herkende wat er op zijn taart stond.

Wat heb je nodig voor deze fondant taart?

Voor deze fondant biscuittaart heb je nodig:

  • Een biscuit taart
  • Botercrème
  • Taart vulling zoals jam, bakkersroom of lemon curd
  • Fondant in diverse kleuren
  • Een geprinte kleurplaat van Nijntje
  • Diverse fondant decoratie tools zoals uitstekertjes en een roller.
  • Chocoladehagelslag

Verjaardagstaart van biscuit met Nijntje versiering

Voor deze taart bakte ik een biscuit met de mix van dr. Oetker in een springvorm met een diameter van 22cm. De taart verdeelde ik in lagen en deed er taartvulling tussen. Hier kan je voor kiezen wat je zelf lekker vind. Zorg wel dat je een ‘dijkje’ van botercrème aan de buitenrand doet om de vulling goed binnen in de taart te houden.

Ik bekleedde hem met botercrème en een laag rode fondant. Nijntje en de ballon zijn ook gemaakt van fondant en de details zoals haar mondje, oogjes en het lint van de ballon maakte ik met hagelslag.

Verder decoreerde k de taart met fondant sterretjes en zijn naam. Langs de onderrand is de taart versierd met toefjes botercrème en dezelfde sterretjes.

De taart met nijntje op de decoratietafel van bovenaf gefotografeerd. Op de taart Nijntje die een groene ballon vast houdt waar een 1 op staat. Ook staat er met witte letters Thijs op de taart en zitten er witte, groene en blauwe sterretjes verspreid over de taart.
Closeup vanaf de zijkant van de Nijntje taart. in de achtergrond staan taartdecoratie spullen

Cupcake voor de jarige job

Naast taart maakte ik ook cupcakes met een 1 erop, en voor Thijs een speciale met Nijntje. Ook hier gebruikte ik weer hagelslag voor het gezichtje.

Een schaal met versierde cupcakes met cirkels van fondant in groen, rood en blauw, met sterren en een 1 erop. Eén cupcake is versierd met Nijntje in plaats van een 1.
Een cupcake met het hoofd van nijntje op een rode cirkel. Er zitten 4 kleine groene en blauwe sterretjes naast het hoofdje

Andere taartjes in thema

Naast de grote taart en de cupcakes bakte ik ook een chocoladetaart. Hier maakte ik versiering op die bij de cupcakes past.

En uit nood geboren nog een taartje: Mijn eerste biscuit mislukte, of tenminste, werd heel raar plat en niet mooi aan de randen. Voor de verjaardagstaart heb ik een nieuwe gebakken zodat ik daar de goede maat voor had, maar van de mislukte biscuit sneed ik de buitenkanten af en maakte een klein extra taartje, met rode fondant die ik nog over had. Zonde om alles weg te gooien ten slotte!

Een chocolade taartje met langs de rand toeven botercrème met daarop een 1 en sterretjes in groen, blauw en rood. In het midden zit ook een toef botercrème met sterretjes.
Taartje met rode fondant, een blauwe cirkel in het midden met daarop een 1 en sterren. Langs de rand van de taart zitten toeven botercrème met daarop sterretjes in groen, blauw en rood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *