Mijn ervaringen met het plannen van onze bruiloft: Het vinden van de juiste locatie

Toen we begonnen met het plannen van onze bruiloft wisten we dat het aardig wat tijd, en natuurlijk geld zou gaan kosten. Waar veel van de checklists die je op internet kunt vinden beginnen bij ‘Dit moet je 12 maanden van te voren echt regelen’ begonnen wij (pas) 10 maanden van te voren met het eerste ‘regelwerk’.

Locaties scouten

Voor ons begon de planning met google: trouwlocaties in de buurt. We wilden graag binnen ons dorp trouwen, maar al snel bleek dat de opties voor het houden van een spetterend feest binnen de dorpsgrenzen erg beperkt waren. Na ons zoekgebied verbreed te hebben bleef er een shortlist van 6 à 7 locaties over. Het eerste weekend zijn we spontaan op de fiets gestapt richting twee locaties die -soort van- op één route lagen. We werden hartelijk ontvangen en kregen een korte rondleiding, maar het bleek wel praktischer te zijn om toch even een afspraak te maken zodat de juiste persoon op het juiste moment aanwezig was.

Verspreid over enkele dagen hebben we de locaties van onze shortlist bezocht en per bezoekje werden we wijzer: Zo kregen we bij de eerste locatie waar we enthousiast over waren de mogelijkheid een optie te nemen op onze gewenste trouwdatum, alleen, wanneer wilden we eigenlijk trouwen? We hadden geen ‘ideale’ datum in ons hoofd: enkel de wens dat de dag erna een vrije dag was voor de meeste van onze gasten (als in: een vrijdag, of een dag voor een nationale feestdag). Na een blik in de agenda bij deze eerste locatie kwamen we op een datum uit die we wel mooi vonden en hebben we een optie genomen. Vanaf dat moment hebben we bij elke locatie waar we een goed gevoel bij hadden een optie genomen op die datum als die beschikbaar was.

Bij één locatie was dit niet het geval en hebben we dus een andere datum gekozen. Gelukkig maakte het ons niet zoveel uit welke dag het werd, maar als je een hele specifieke datum in gedachten hebt is het slim om een stuk eerder te beginnen met het zoeken naar locaties!

De ideale locatie!

Onze definitieve locatie hebben we uiteindelijk gekozen op basis van ons gevoel: we werden zowel enthousiast van de ruimte, de sfeer en ook belangrijk: de mensen! Want zij gaan er ten slotte voor zorgen dat jouw dag op rolletjes loopt.

Omdat we toch erg graag binnen het dorp wilden trouwen hebben we er uiteindelijk voor gekozen om de ceremonie en een toost in het dorp te houden, en voor het diner en feest naar die feestlocatie te gaan waar wij zo enthousiast van geworden waren.

Al met al hebben we het zoeken van de locatie als prettig ervaren. We hebben er niet om hoeven stressen, en we waren ook beide het meest enthousiast over de locatie die we uiteindelijk gekozen hebben. En ook op dit moment hebben we er nog geen moment spijt van: ze denken echt heel goed mee en staan open voor het versieren van de zaal (daar wil ik natuurlijk graag een beetje mijn stempel op drukken).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *