Mijn ervaringen met het plannen van onze bruiloft: De stijl

Zoals je wellicht al zou verwachten aangezien ik deze blog en webshop heb, wilde ik een stijl bepalen voor onze bruiloft waarmee de trouwkaart, versiering, bloemen en taart bij elkaar zouden passen. Na de nodige inspiratie op pinterest opgedaan te hebben en een gigantisch groot pinterest bord vol met ideeën later heb ik een definitieve selectie gemaakt van de ideeën die mij, en natuurlijk ook mijn (toen nog) aanstaande het meest aanspraken.

Met deze selectie van beelden heb ik een moodboard gemaakt waar de ideeen samen kwamen. Ook de kleuren voor onze grote dag heb ik gekozen en in het moodboard verwerkt.

Uiteindelijk hebben we bijna alle elementen van het moodboard terug laten komen op de bruiloft. De rode draad door de dag waren de witte hartjes. Ik heb op de naaimachine slingers gemaakt van geponste hartjes van papier, en ook prikkers met een kleinere versie van de hartjes. De slingers hingen op iedere locatie: Bij ons thuis, bij de ceremonie, op de locatie waar we getoost hebben en taart hebben gegeten en bij het feest.
De hartjes op de prikkers heb ik geverfd in koperkleur en blauw/groen. Deze stonden in de prosecco bij de toost. Ook zaten ze in de bruidstaart gestoken als topper.

Wat betreft de bloemen had ik maar twee wensen: Vetplantjes (en de kleur daarvan) en gipskruid. Verder hebben we onze bloemiste heel vrij gelaten en ze heeft er een prachtig geheel van gemaakt. Ik heb haar het moodboard laten zien en op basis daarvan is zij tot deze mooie combinatie van bloemen gekomen:

We hebben een hele toffe oude chevrolet mogen gebruiken als trouwauto (was nog best spannend of we hem op tijd aan de praat zouden krijgen! Maar gelukkig kwam dat twee weken voor de bruiloft goed).

Bij de ingang van de feestlocatie wilden we graag een bord neerzetten. Het bord is zelfgemaakt van pallethout en onze ceremoniemeester heeft er deze mooie schildering op gemaakt. Ook weer in lijn met de witte hartjes. Het bord staat nu als aandenken in onze woonkamer!

Wat ik ook een leuk detail vond waren de centerpieces met glazen vaasjes, met glitters in het water om ook te matchen met de kleur koper (zoals je ook op het moodboard hebt zien staan). Ook kwamen hier weer witte hartjes terug en had ik koperkleurige waxinelichtjeshouders. Op sommige tafels heb ik er in plaats van een kaarsje juist een vetplantje in gedaan.

Een ander terugkerend element waren de koperkleurige lijstjes met leuke spreuken. Bij de sweettable stonden er een aantal, bij het diner en ook in de centerpieces bij het feest. De lijstjes kwamen van de kringloop en zijn koperkleurig gemaakt met spuitverf.

Ten slotte was de eyecatcher op de dansvloer een kroonluchter van hartjesslingers. Ik heb een heleboel korte slingers gemaakt van 2, 3, 4 en 5 hartjes. Deze hebben we aan het rek van betongaas (dit hing al op de locatie) vastgemaakt. Op het rek hadden we witte balonnen en witte honeycombs liggen. Toen de lampen er in de avond op schenen zag het er echt prachtig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *