Leuke inpak inspiratie voor Sinterklaas

Voor de uitzending van Debby en haar mannen op Radio / TV West heb ik, naast de last minute surprise ideeën, ook inpak inspiratie voor de sinterklaas kado’s bedacht. Natuurlijk wil ik jullie niet onthouden van de ideeën en van foto’s van het resultaat.

Pakje met papieren veertjes

Knip de vorm een veer uit mooi papier (bijvoorbeeld glitter papier). Vouw het papiertje zachtjes dubbel over waar jij denkt dat de pen van de veer moet lopen zodat het veertje een mooi 3d effect krijgt. Knip nu aan beide kanten de veer in met heel veel knipjes zodat je sprietjes krijgt die op de haartjes van de veer lijken. Hier en daar kan je een stukje extra wegknippen zodat je, net als bij een echte veer, een paar hapjes uit de veer haalt.

Plak de veertjes op het pakje met een stukje washi-tape in bijpassende kleur.

‘hollandse huisjes’

Dit kado heb ik versierd met een printable uit de shop: sinterklaas silhouetten . Je kan natuurlijk ook zelf huisjes knippen maar kant en klaar printen is ook wel erg makkelijk. Print de huisjes uit en knip langs de randen het witte papier weg. Plak dit op je pakje en het ziet er gelijk leuk uit (sinterklaas zou zo met zijn paard naar binnen kunnen trippelen over de daken).

Handig om te weten: De printable huizenrijtjes zijn aan de linker en de rechterkant even hoog. Hierdoor kan je meerdere rijtjes naast elkaar plakken om een groter kado te beplakken.

Pompoms

Ook een leuk idee: versier het kado met pompoms van wol (je weet wel, die dingen die op de schoenen van Piet zitten). Kies kleuren wol en papier die bij elkaar passen en laat de uiteinden van de pompoms extra lang. Die uiteinden wikkel je om het kado: een vrolijk resultaat.

Grote letter op kado

Teken een grote letter (de initiaal van de voornaam van de ontvanger) in spiegelbeeld op een stuk papier en knip hem uit. Als je het lastig vindt om in spiegelbeeld te tekenen kan je de letter ook eerst normaal tekenen, uitknippen en daarna het spiegelbeeld overtrekken.

Plak de letter op het pakje en maak het af door er een aantal keer raffia lint (dat papieren kado lint) of touw om heen te wikkelen.

De letter kan je maken van krantenpapier zoals ik heb gedaan in het voorbeeld, maar ook een magazine of een foto (misschien een foto van de ontvanger!), een stuk stof; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Niet alleen de letter kan je met ander papier maken, je kan natuurlijk ook het hele pakje met iets origineels inpakken! Bijvoorbeeld in een routekaart, bladmuziek of jute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *