Last minute verkleed ideeën

Met enige regelmaat krijgen wij updates van de peuterspeelzaal. Soms is het een uitleg van het thema van het kwartaal en soms gaat het over een speciale themaweek zoals Koningsdag, halloween, carnaval of Kerst.

Bij deze thema’s wordt vaak gevraagd of de kinderen verkleed komen. Nu heb ik nog niet super veel verkleed kleding in kindermaatjes liggen. Deels omdat Thijs er eigenlijk nog niet zoveel aan vind en ook omdat er tijdens de corona maatregelen en zwangerschap simpelweg niet veel gewinkeld is door mij.

Soms heb je heel snel een simpel kostuum nodig voor je kind, of voor jezelf. Met deze ideeën en wat papier of schmink kom je een heel eind!

Natuurlijk wil ik Thijs niet als enige kindje zonder thema kleding laten gaan (tenminste, als hij het echt niet wil dan hoeft hij natuurlijk niet te verkleden maar hij vindt het op zo’n dag dan toch eigenlijk wel leuk).

Maar waar tover je zo 1-2-3 een kostuum vandaan? In de aanloop naar Koningsdag mocht er oranje verkleed worden. Vol goede moed ben ik de kledingkast van Thijs ingedoken maar helaas verder dan een wit-licht oranje gestreept shirt kwamen we niet.

Om het Koningsdag gevoel er wat meer in te krijgen heb ik toen een Koningsdag kroon print gemaakt. Thijs heeft de kroon zelf mogen versieren met stickers en wilde hem daardoor heel graag op naar de peuterspeelzaal. Super trots ging hij er mee naar binnen! Met wat gekleurd karton kan je dit ook zelf knippen.

Indiaantje

Met de gratis indianen tooi printable kan je ook heel gemakkelijk last-minute verkleden. Print de freebie uit en kleur hem in. Maak de tooi vervolgens op maat. Heb je nog schmink liggen? Hiermee zet je een paar stoere indianenstrepen op de wang en er loopt opeens een indiaantje rond!

Sowieso is een doosje met schmink ideaal om in huis te hebben voor spontane verkleedpartijen. Met een beetje oefenen tover je je kind zo om in een vlinder, tijger of superheld.

Tiroler outfit

Voor mezelf heb ik ook een keer met de photoprops deutsche freude een kostuum in elkaar geflanst. Ik heb toen één van de hoedjes uit de set geprint en deze vastgemaakt op een oude haarband (zoiets kan je ook doen met de kroontjes uit de bruiloft photo props set, of maak een detective met de bolhoed, snor en pijp). Ook heb ik de bierpul toen geprint en op karton geplakt (en daarmee heel de avond iedereen geproost natuurlijk). Simpel maar toch leuker dan niet verkleed gaan!

Andere verkleed ideeën

Een paar andere simpele ideetjes voor kostuums zijn:

  • Ontdekkingsreiziger: Maak een verrekijker van twee wc rolletjes, zoek wat bruine of groene kleding op en zoek een knuffel van een slang, aap of ander jungle dier op en hang die om je nek.
  • Bob de bouwer: Heb je wat speelgoed gereedschap in huis? Stop het onder je riem en vergeet de rolmaat niet! Een tuinbroek of overall maken het helemaal af.
  • Cereal killer, zie mijn eerdere blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *