Hippe DIY kaarthouder met rietjes en washi tape

Moeilijkheidsgraad: beginner

Vandaag heb ik een leuke do-it-yourself voor je. We gaan kaarthouders maken van grote rietjes en washi tape. Met deze hippe kaarthouders vinden de kids zonder problemen hun plek aan tafel bij een feestje. Je kan ze ook gebruiken om op de buffettafel de namen van de hapjes te presenteren. De stijl kan je helemaal afstemmen op je feestje: kies rietjes die bij het thema passen en een vrolijk gekleurd rolletje washi tape.

Wat heb je nodig?

  • grote rietjes, niet de standaard rietjes met zo’n buigpunt, maar grotere, die je tegenwoordig vaak kan kopen bij hema, xenos en ikea.
  • washi tape
  • kleine kaartjes (ik knipte ze op maat uit een vel a4 200 grams papier)
  • schaar

Je begint met het halveren van de rietjes door ze door te knippen met de schaar. Probeer de twee helften even lang te knippen, en kort eventueel de langste helft in.

Leg de gehalveerde rietjes nu naast elkaar en wikkel een stuk washi tape om het uiteinde. Zorg dat het eindstukje van de taoe onder de rietjes komt. Doe dit ook voor het andere uiteinde van de rietjes. Knip de kaartjes op maat zodat ze tussen de rietjes geschoven kunnen worden. Je kaarthouders zijn klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *