Fruitige spiesjes voor een babyshower

Moeilijkheidsgraad: beginner

Deze fruitspiesjes zijn een een leuke en gezonde traktatie voor een babyshower, of  in de klas bij de geboorte van een broertje of zusje. Ze zijn simpel om te maken en natuurlijk kan je er het fruit op doen dat je het lekkerst vind. Mijn spiesjes bestaan uit banaan, ananas en rode druiven. Ik heb ze gemaakt voor een babyshower van twee collega’s.

Wat heb je, behalve stukjes fruit, nodig?

  • Sate prikkers
  • Raffia lint (in baby blauw of baby roze, of een kleur die bij het feestje past)
  • een kartelschaar

Raffia lint is dat papieren kado lint dat je in veel winkels bij het kadopapier en krullintjes vindt. Op de afbeelding hierboven zie je er een bolletje van.

Knip stukjes raffialint van ongeveer 5 cm breed. Liever iets te lang dan te kort, afknippen kan maar bijknippen niet ;). Maak zoveel stukjes als dat je spiesjes wilt maken en pak net zoveel sateprikkers.

Knoop om iedere sateprikker een stukje lint waarbij je aan beide kanten evenveel lint laat uitsteken. Je kan dit zien op de linker afbeelding hierboven. Trek vervolgens het lintje uit naar onder en boven zodat het een strikje wordt (zie de afbeelding hierboven, rechts).

Als het goed is ziet je strikje er ongeveer uit zoals de afbeelding hierboven aan de linkerkant. Maak het strikje netjes door met de kartelschaar een mooi kartelrandje aan de buitenkant te knippen.

Rijg nu het fruit aan de spiesjes en leg ze op een mooie schaal of een bord. Heel simpel maar toch erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *