Een verjaardagscake maken met een peuter

Vindt jouw peuter het ook zo leuk om met alles te helpen? Het samen maken van een verjaardagscake is een gegarandeerd succes! Het is alleen al super leuk om de beslagkom uit te likken en de versiering in je eigen mond te laten verdwijnen ­čść.

Vindt jouw peuter het ook zo leuk om met alles te helpen? Het samen maken van een verjaardagscake is een gegarandeerd succes! Met deze tips kunnen jullie een prachtige cake maken.

De cake maken

Voor het maken van de cake heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Ik kocht een pak waar je alleen water aan toe moet voegen. Dit was heel fijn omdat ik ├ęn niet veel tijd had, ├ęn omdat de concentratieboog van een peuter niet zo lang is dat je alle ingredi├źnten op je gemak kan gaan staan mixen. Een win win situatie dus in dit geval.

Thijs heeft het water en de cakemix in de beslagkom gedaan en geroerd met een lepel (dat was totaal niet nodig voor het recept maar hij wilde ook graag mixen). Daarna heb ik met de mixer het beslag glad gemaakt. Met een bakkwast heeft Thijs intussen boter in de bakvorm gedaan (en daarna heb ik nog de puntjes op de i gezet ­čść). Toen hebben we samen het beslag in de vorm gegoten.

Dat was voor Thijs wel weer genoeg qua tijd dus het was mooi dat de cake nu de oven in mocht.

Het versieren van de cake

In de winkel hadden we een bus versier strooisels gekocht, en ook mini marshmallows. Thuis heb ik daar bakjes mee gevuld (anders is je strooier direct leeg!) en ook nog een bakje rozijntjes erbij gezet.

Ik heb suikerglazuur gemaakt met het recept dat ik hieronder heb staan. Het glazuur heb ik over de cake heen gegoten en daarna kon Thijs beginnen met versieren. Hij heeft heerlijk zitten scheppen met lepeltjes en dat op de cake gegooid. En natuurlijk verdwenen er ook een paar schepjes in zijn mond, haha.

Zelf suikerglazuur maken

Suikerglazuur met water en poedersuiker is heel simpel om zelf te maken.

Glazuur van poedersuiker en water

250 gram poedersuiker, 2 ÔÇô 3 eetlepels heet water
Zeef de poedersuiker in een kom en roer er het hete water doorheen tot het ongeveer zo dik is als chocopasta. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe. Laat het glazuur op de cake lopen met een lepel en doe de versiering er op als het glazuur nog nat is, anders zal het niet blijven plakken. Het glazuur moet ten minste een uur hard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *