DIY Paas/lente achtergrond

In deze post laat ik zien hoe je een saaie muur op simpele wijze kan omtoveren in een paas/lente thema. Deze versiering kan je ook samen met de kids maken. Het resultaat zie je hier boven op de foto.

Wat heb je nodig?
– gekleurd papier, bijvoorbeeld vouwblaadjes
– schaar
– dubbelzijdig tape / plakband
– cadeaulint en evt. dun touw of visgaren

We gaan bloemen knippen van papier, zoals je ook ijssterren kan knippen. Vouw het vel papier 2 keer dubbel zodat je een kleiner vierkant krijgt. Vouw dan nog eens schuin, zodat het op een puntzak lijkt (zie afb hiernaast). Nu kan je gaan knippen. Iedereen kan hier zijn fantasie gebruiken. Voor bloemen is het wel het mooist om de vormen een beetje rond te houden. Hoekige vormen lijken eerder op een sneeuwvlok.

Als je de blaadjes over de schuine assen vouwt krijg je net weer andere knipresultaten. (zie afb 2)

Maak ook kleinere bloemen door de vouwblaadjes in vieren te delen.

Nadat je verschillende bloemen hebt geknipt maak je er slingers van. Hou ook een aantal losse bloemen over voor de uiteinden. Ik heb een dun touw door de gaten in de bloemen heen geregen, en aan de achterkant van iedere bloem een knoopje gelegd. Hierdoor kunnen de bloemen niet naar beneden zakken. Je kan ook vissersgaren gebruiken, alleen knoopt dit iets lastiger of de bloemen ook op kadolint plakken met dubbelzijdig tape of plakband.

 

Plak de slingers verticaal tegen de muur. Hier kan je plakband voor gebruiken, of als het een muur met behang is punaises. Span het touw strak zodat de bloemen tegen de muur blijven zitten. De het plakband aan de bovenkant van de slingers heb ik verborgen door er een losse bloem bovenop te plakken. Aan de onderkant van de slinger zitten bij mij al bloemen, dus daar valt het plakband al niet op.

Maak van cadeaulint nog een paar losse slierten en plak deze ook tegen de muur met een bloem aan de bovenkant om de muur af te maken!

Hieronder volgen nog een aantal foto’s waar je kan zien hoe ik geknipt heb om je op weg te helpen.

Veel knutselplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *