De spelletjes op mijn babyshower

Op mijn babyshower hebben we allerlei spelletjes gedaan in baby thema. Zoals beloofd vandaag een speciale post over de spelletjes!

Na het welkom en eten van de taart en wat hapjes werden we in 3 teams verdeeld. Mijn zus was de quizmaster die alle spellen begeleidde.

Raad de buikomvang

De eerste uitdaging was om met een stuk wol te schatten wat de omvang van mijn buik was. Ieder team kreeg een bolletje wol en moest op de gok een lengte afknippen. Vervolgens gingen we meten door de draadjes om mijn buik te doen en het team dat het best gegokt had won. (Ik had het zelf met mijn team het slechtst ingeschat haha! Veel te groot!)

Wat zit er in de luier

Van drie gevulde luiers moest worden geraden (per team) wat de inhoud precies was. Je mocht zien en ruiken. De drie magische ingredienten van de luiers waren: ontbijtkoek (gekneed), pindakaas, vijg (gekneed).
Per goed geraden luier kreeg je een punt.

Nog wat andere ideeen om in de luier te doen:

  • rucola uit de blender
  • spinazie deelblokje uit de vriezer in de blender
  • koffiedrap
  • gesmolten chocolade
  • babyhapje
  • sinasappelsap

Flesje kleien

Ieder team moest van kinderklei een flesje kleien terwijl ik de kamer uitging. Vervolgens moest ik de flesjes op plaats 1 2 of 3 zetten. Nummer 1 kreeg de meeste punten, nummer 3 de minste.

Luiers verzamelen

Ieder team moest één teamlid aanwijzen die dit spel ging doen (je wist nog niet wat). Door de kamer waren luiers verspreid (de ene makkelijker zichtbaar dan de andere). De opdracht ‘verzamel zoveel mogelijk luiers in deze kamer’ werd gegeven en de drie zoekers mochten ze gaan pakken. Het team dat de meeste luiers had kreeg de meeste punten, nummer 3 de minste.

Manna op kleur sorteren

Ieder team kreeg een flesje met blauw-witte manna. Op het startsein moesten twee teamleden de manna zo snel mogelijk op kleur sorteren. Het team dat als eerste klaar was kreeg een punt.

Babyhapjes raden

Er waren 3 potjes met babyhapjes (haal de etiketten van de potjes of schep het over in neutrale bakjes) en ieder hapje bestond uit 3 ingrediënten. Ieder team moest per potje raden welke drie ingrediënten erin zaten door te ruiken, kijken en proeven. Per goed geraden ingrediënt kreeg je 1 punt

blokken zoeken

Deze vrolijke blokken werden om de beurt door één van de teams verstopt in de tuin waarna een ander team 1 minuut had om ze te zoeken. Per gevonden blok kreeg je 1 punt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *