Choco twisters: een kinderproof hapje voor Oud & Nieuw

Wil je ook graag een speciaal hapje voor je kinderen maken op oudjaarsdag? Dan is dit feestelijke bladerdeeghapje iets voor jou! Het is snel te maken en ook nog eens leuk om te doen.

Wat heb je nodig?

  • Bladerdeeg plakjes uit de vriezer (uit twee plakken haal je 5 twisters)
  • Hazelnootpasta
  • Taartstrooisels zoals discodip en gekleurde hagelslag
  • Een ei
  • Oven met bakplaat
  • Bakpapier
  • Mesje (om het bladerdeeg te snijden)
  • Mes of lepeltje (om de pasta mee aan te brengen)
  • Bakkwast (of een lepel om het ei mee aan te brengen)
  • Beker en vork (voor het loskloppen van het ei)
  • Eventueel een bakje in een pannetje om de pasta iets mee op te warmen (daar smeert hij makkelijker van)

Voorbereiding voor de choco twisters

Klop een ei los in een beker met een vork. Kook een beetje water en oe een aantal lepels hazelnootpasta in een bakje. Zet dit bakje eventjes in het gekookte water in een pannetje (Au bain marie). Dit is optioneel en zorgt dat je de pasta veel gemakkelijker gesmeerd krijgt).

Haal het bladerdeeg uit de vriezer zodat het een beetje kan ontdooien.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een vel bakpapier klaar op de bakplaat.

De twisters maken

Snij de vellen bladerdeeg in 5 stroken zoals op de afbeelding hierboven. Leg de helft van de stroken op het bakpapier.
De andere helft kan je het beste eventjes op de ondervelletjes van het bladerdeeg laten zitten en eventueel even in de koelkast leggen zodat ze niet teveel ontdooien (anders raken ze heel erg uit vorm als je ze er straks afhaalt).

Pak de hazelnootpasta en smeer op alle stroken die op het bakpapier liggen een laagje pasta.

Strooi over de besmeerde stroken de strooisels. Als je verschillende maten strooisels hebt, begin dan met de grootste en eindig met de kleinste zodat die de kleine gaatjes opvullen.

Pak nu de andere helft van de stroken en leg er één op iedere besmeerde strook. Duw de stroken een beetje op elkaar zodat ze aan elkaar vast kleven.

Pak de uiteinde van een strook en draai hem om zijn eigen as zodat je de twister vorm krijgt die je op de foto hieronder ziet.

Besmeer de twisters met een laagje losgeklopt ei. Door het ei krijgen de stengels een mooi kleurtje in de oven.

Doe ook op de twisters een laagje strooisels. Als het goed is blijft het goed zitten op het ei.

Bak de twisters ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven en laat ze daarna afkoelen op de bakplaat. Serveer ze in een laag breed glas of leg ze op een mooie schaal.

Smakelijk eten!

Wil je ook graag een speciaal hapje voor je kinderen maken op oudjaarsdag? Dan is dit feestelijke bladerdeeghapje iets voor jou! Het is snel te maken en ook nog eens leuk om te doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *