Bladerdeeg hapjes met pesto: hapje voor het kerstdiner op school
Deze lekkere en eenvoudige bladerdeeghapjes met groene of rode pesto zijn leuk om te maken voor het kerstdiner op school. Verras de klas met deze zelfgemaakte hartige bladerdeeg hapjes of maak ze gewoon als hapje voor bij de kerstborrel.
Wat heb je nodig?
De vulling van de bladerdeeghapjes kan je natuurlijk aanpassen naar wens, wij kozen voor groene en rode pesto.
- Bladerdeeg
- Groene en rode pesto als vulling
- Geraspte kaas
- Kerst uitsteek vormpjes groot
- kleine uitsteekvorm voor de gaten (of snij zelf een vorm met een mesje)
- vork / mesje of ander gereedschap om de randen samen te drukken
- 1 losgeklopt ei
- Bakpapier
- Oven met bakplaat
Bladerdeeg vormen uitsteken
Begin met het uitsteken van de bladerdeeg vormen. Wij kozen voor kerstbomen en klokken.
Voor ieder hapje heb je twee laagjes bladerdeeg nodig: een onderkant en een bovenkant.
De onderkant bestrijk je met een laagje pesto en uit de bovenkant steek je nog een kleine vorm zodat je straks de vulling kunt zien als het hapje klaar is.
Bij de kerstboom staken wij er kleine ronde ‘ballen’ uit en bij de kerstklok gebruikte ik een klein bloemetje. Een ster kan ook erg leuk zijn.
De hapjes in elkaar zetten en bakken
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg nu de bovenlaag op de onderkant waar pesto op zit en druk de buitenranden stevig op elkaar zodat ze aan elkaar komen te zitten.
Leg het bladerdeeghapje op bakbapier op de bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Strooi er geraspte kaas overheen (niet over het gat in de bovenlaag).
Bak de hapjes ongeveer 16 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
Ga jij deze hapjes proberen? Veel plezier met het kerstdiner!