Maak deze sierlijke ballerina traktatie: Dansster!

Moeilijkheidsgraad: beginner

Stel je voor: het doek gaat open en een ballerina danst het podium op. Zij danst de sterren van de hemel en schittert op het podium! Het publiek geniet! In deze blogpost gaan we een leuke ballerina traktatie maken. Haar podium is een cakeje en de schitteringen en de sterren ontbreken natuurlijk niet.

Wat heb je nodig?

Voor de cakejes

  • Roomboter stercakejes (of zelfgebakken cupcakes)
  • Roze fondant of marsepein
  • Eetbare decoratie parels
  • Poedersuiker
  • Stervormige steekvormpjes
  • Fondant roller of deegroller
  • Een gladde snijplank (bijvoorbeeld van glas) of een stuk bakpapier op de tafel of het aanrecht
  • Een mengkom of bak
  • Een kommetje (om warm water in te doen)
  • Een eetlepel

Voor de prikkers

 

Pak de snijplank en leg deze klaar op tafel (neem geen snijplank met snijrandjes want hier gaat je fondant of marsepein in vast zitten bij het uitrollen) of plak een stuk bakpapier vast op tafel. Bestrooi de snijplank of het bakpapier met een beetje poedersuiker (zodat de marsepein niet blijft plakken). Rol vervolgens een plak marsepein of fondant uit op de snijplank en maak hem mooi vlak met de fondantroller of deegroller (een deegroller kan je het beste ook met een beetje poedersuiker insmeren).

Pak de stervormige steekvormpjes erbij en prik een flink aantal sterretjes uit. Als je meerdere formaten hebt is het leuk om te varieren met de grootte. Leg de sterretjes opzij.

Vul nu een kommetje met warm water en doe een ruime hoeveelheid poedersuiker in de mengkom. Voeg een aantal eetlepels warm water toe en roer deze door de poedersuiker. Uiteindelijk is de bedoeling dat je een mooie glad, niet te dik glazuur krijgt, die van je lepel af kan lopen maar niet te waterig is.

Suikerglazuur
voorbeeldverhouding: 250 gram poedersuiker, 2 – 3 eetlepels heet water 
Zeef de poedersuiker in een kom en roer er het hete water doorheen tot het ongeveer zo dik is als chocopasta. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe.

Is je suikerglazuur te dik? Voeg nog wat extra warm water toe.
Is het te dun? Voeg wat extra poedersuiker toe.

Het zou er ongeveer uit moeten zien zoals op de foto hieronder. Bekijk een tutorial filmpje over het maken van suikerglazuur op allerhande.nl. Afhankelijk van hoeveel cakejes je wil versieren, zou ik het suikerglazuur in niet te grote porties maken, zodat je tijd hebt om een aantal cakejes te versieren voordat het glazuur te hard wordt. Je kan dan voor de volgende paar cakejes weer nieuw glazuur maken, of het restje glazuur aanlengen met nieuw water en poedersuiker.

Laat het glazuur over het cakeje lopen door het glazuur van een (thee)lepel af te laten lopen. Nu kunnen de cakjes worden versierd met de sterren en de zilveren snoep parels. Doe dit wanneer het glazuur nog nat is, anders zal het niet blijven plakken. Het glazuur moet ten minste een uur hard worden.

Zet de cakejes nu opzij om te drogen en maak de prikkers volgens de instructies die je bij de printable krijgt. Wanneer het glazuur hard is en de prikkers klaar zijn kan je in ieder cakeje een ballerina prikken. Zet alle cakejes op een mooie schaal of een dienblad en trakteren maar!

Maak deze sierlijke ballerina traktatie: Dansster!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *